Chesscool

Artikelen bekeken hits
765943
Home Nieuws

zondag22 oktober 2017

E-team 7de op NK!

Ons E-team (Luuk van Steenoven, Mihi Vlad, Jonathan Snippe, Stella Honkoop en Raaf Mestrom) heeft een goede prestatie geleverd op het NK in Barneveld. Voortdurend op de hoogste borden gespeeld, 4x gewonnen, 1 x maal gelijk en 2 x verloren.
In de laatste ronde op bord 1 werd helaas met 3-1 verloren van de kampioen. Bij een gelijk spel of winst waren we op het podium gekomen. Belooft veel voor het volgend jaar want Luuk en Stella mogen nog een jaar meedoen en de opvolging staat te dringen.

Voor de eindstand zie: http://nk.bdsv.com

Het was een prachtige dag met prima spel, een mooie locatie en veel plezier!!

Update Finale groepen KCCK 2014


Hier de update van de finale groepen van KCCK 2014 .

Er zijn 4 finalegroepen en er wordt gespeeld volgens de navolgende indeling:
5-1; 6-2; 7-3; 8-4. De eerst genoemde heeft wit. Het speeltempo is 1,5 uur p.p.p.p.  voor de eerste 36 zetten en 15 minuten om de partij uit te spelen.
Bij remise volgen dezelfde avond 2 snelschaak partijen van elk 5 min. p.p.p.p. Bij een stand van 1-1 volgt een Armageddon wedstrijd. Om de kleur wordt geloot en wit krijgt 6 minuten, tegen zwart 5. Bij remise heeft zwart gewonnen.
De winnaars van de kwartfinale gaan naar de halve finale, de verliezers spelen een
troostfinale. De halve finale en troostfinale verloopt hetzelfde als de kwartfinale,
met het verschil dat hierbij alleen de winnaars van de halve finale zich plaatsen
voor de finale. De laatste avond spelen alleen de finalisten van alle poules. De finalisten spelen in de kleine zaal op een live bord. In de grote zaal zijn deze partijen te volgen op een scherm. De toeschouwers spelen een snelschaaktoernooi van 4x 2 partijen. Tussendoor bekijken we de live partijen.


De kwartfinale wordt gespeeld op vrijdag 16 mei. Mogelijk volgt een herindeling als spelers onverwacht afwezig zijn. De wedstrijden starten om 20:15 u; aanwezig om 20:00 u.

De halve finale op vrijdag 30 mei en de finale op vrijdag 20 juni(en niet zoals eerder vermeldt op 13 juni)

Lees meer...

Tijd voor een feestje

Wij vinden het tijd voor een feestje!

Op zaterdagmiddag 14 juni is er een KC schaakfeest dat zijn weerga niet kent. Dit allemaal ter gelegenheid van de oprichting van de Kennemer Combinatie, ter afsluiting van het seizoen en nog een hele hoop andere redenen.

We starten rond 12.30 uur en spelen schaak voor jong en oud en op alle niveaus. We gaan er een gezellige middag van maken.

Voor alle leden van KC, houd de 14e juni vast vrij in je agenda!

KC 4 kampioen met lof


Het moest maandag 31 maart gebeuren in Nieuw Vennep. KC 4 had nog 1 punt nodig om zeker te zijn van de titel. We waren compleet alleen Gerard Dijkman was verhinderd en zijn plaats werd ingenomen door super-sub, Frederique Lacourt. Frederique had ons al behoed voor een nederlaag tegen Santpoort en was in no time klaar met haar tegenstander die op stukverlies werd getrakteerd. Extern speelt Frederique de sterren van de hemel 1,5 uit 2 in KC4 en 5,5 uit 6 in KC5. Topscoorder van KC4 is Jonathan de Kleuver die binnen het uur won van zijn tegenstander die een stuk kwijt raakte in een Kleuveriaanse stelling.

Lees meer...

Wolf wint Open Alkmaar B-groep

Na in de eerste helft van het toernooi op stoom te zijn geraakt, laat hij in ronde 4, 5 en 6 niets meer liggen. En inderdaad, de balans wordt pas opgemaakt aan het einde; hij blijkt 5 uit 6 gescoord te hebben met een TPR van 1990. Gedeeld met Ruud Nieuwenhuis wint hij de B-groep (met een, voor een elf-jarige, ongelofelijk mooi prijzengeld).
Etienne Goudriaan pakt ongedeeld de hoofdprijs in de A-groep met in zijn kielzog Sybolt Strating, Danny de Ruiter en Frank Agter.
Ook Wolf's vader had een gezellig toernooi. Hij kreeg (wel wat te) veel aandacht op een vooraanstaand platvorm.

Lees meer...

Chesscool gegevens

Jeugdschaakclub Chesscool
M: 06-51272968
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bank: 35109

Clublokatie

't Trionk
Van Oosten de Bruijnstraat 60
2014 VS  Haarlem