Chesscool

Artikelen bekeken hits
760331
Home Nieuws In Memoriam: Gé Hoos

woensdag20 september 2017

In Memoriam: Gé Hoos

 
(Archieffoto: Gerard Hoos, altijd belangstelling en aandacht voor jeugd)

Afgelopen dinsdag, 30 oktober 2012, is op 87-jarige leeftijd Gerard (Gé) Hoos overleden.

"Meneer Hoos", zoals veel jeugdleden hem kenden, werd na zijn pensionering in 1988 lid van de rechtsvoorganger van Chesscool, de schaakvereniging Het Oosten. Hij schaakte zo goed dat hij al gauw met het eerste team mee mocht doen. Hij scoorde daar jarenlang veel punten. Later 

wilde hij niet meer in het eerste spelen, omat hij een dagje ouder werd. Jammer, want hij scoorde altijd veel meer dan 50%. In het tweede team werd Gerard ook vele malen kampioen. Ik ben jarenlang zijn teamleider geweest. Er was geen betrouwbaarder teamlid dan Gé: in die 20 jaar dat hij meespeelde heeft hij nooit een keer overgeslagen. Geen verjaardag of feest kon dat bewerkstelligen. Gé had in zijn goede jaren ook een abonnement op het  snelschaakkampioenschap van de club: Hij was een formidabele snelschaker.

Toen in 2007 Het Oosten werd omgevormd tot een jeugdschaakclub, was het Gé die persé ook lid wilde blijven. Met zijn kenmerkende kopje koffie in de hand, toonde hij altijd veel belangstelling voor de opkomende jeugd en hun prestaties. Hij schaakte ook graag met jeugdleden. Nadat Gerard niet meer in staat was om naar de club te komen, stond hij er op dat hij lid zou blijven en wilde hij blijven bijdragen aan de contributie. In Gerard Hoos verliezen wij een trouw en toegewijd lid. Wij wensen de familie veel sterkte toe. De goede herinneringen zullen daar zeker bij helpen.
 
De crematieplechtigheid vindt plaats op dinsdag 6 november om 10.30 uur in Driehuis(Westerveld). Er is gelegenheid tot afscheid nemen op maandag 5 november in het Yarden Uitvaartcentrum, Zijlweg 183 te Haarlem van 20.00 tot 20.45 uur.

Chesscool gegevens

Jeugdschaakclub Chesscool
M: 06-51272968
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bank: 35109

Clublokatie

't Trionk
Van Oosten de Bruijnstraat 60
2014 VS  Haarlem