Chesscool

Artikelen bekeken hits
760329
Home Nieuws Tata: Succes en deceptie in ronde 4

woensdag20 september 2017

Tata: Succes en deceptie in ronde 4


(Foto: IM David Klein vs GM Krikor Mekhitarian)

Op de vierde speeldag van de grootmeestergroepen bij Tata Steel was er succes en deceptie bij de spelers van Chesscool. David pakte een punt tegen GM Krikor Mekhitarian, Miguoel maakte remise tegen de sterke IJslandse IM Hjorvar Gretarsson en Robin van Kampen moest redelijk onverwacht zijn meerdere erkennen in de Zweedse GM Nils Grandelius.

Toen onze redactie in de loop van de middag de speelzaal binnenkwam, zag het er niet naar uit dat David de middag zonder kleerscheuren door zou komen.

Na 28. Dxh5 Te5 29. Dh4 leek zwart klaar voor een vernietigende aanval met 29. a4, maar koos echter voor de trage voortzetting 29. .. Dc7. David nam zijn kans en al direct na 30. Tg1 was het zwarte antwoord 30. .. f5 een misrekening. Een paar zetten later kon de IJslander feitelijk al de partij opgeven en rekte slechts nog de strop tot de 40ste zet.

Bij Miguoel raakte de stelling nooit uit evenwicht. "Een bloedsaaie pot" was zijn commentaar na afloop in de analyseruimte. Op de vraag waarom hij dan een ruilspanjaard speelt was zijn antwoord: "Maar ik heb geen idee wat ik anders moet spelen op e5".  David dus op 2 uit 4 en Miguoel op 1,5 uit 4, best verdienstelijk gezien hun plek op de plaatsingslijst. "Morgen gaan we hier van genieten, eigenlijk moeten we de hele dag ergens in een jacuzzi gaan liggen", was de conclusie van David en het duo ging nog even genieten van het commentaar van Jop Delemarre in het naastgelegen Paviljoen.

Wie zeker niet gemakkelijk in de jacuzzi zal stappen op de komende rustdag, maar dat misschien juist wel nodig heeft, is Robin van Kampen. In GM Groep B zag hij na een goed gespeelde opening zijn voordeel beetje bij beetje verdampen. In de loop van het middenspel moest hij opboksen tegen een stellingsachterstand. Met zijn 40. Tf5 maakte hij de definitieve fout en het lijkt er op dat Robin, nadat hij ook al in zijn vorige partij een cruciale fout maakte, een blundervirus onder de leden heeft. Uitrusten is ons devies!

Morgen is er een rustdag in Wijk aan Zee. Donderdag om 13:30 uur is de vijfde ronde in de grootmeestergroepen. De Chesscoolers gaan de volgende uitdagingen aan:

B Groep:   GM Sipke Ernst - GM Robin van Kampen

C Groep:   IM Mark van der Werf - FM Miguoel Admiraal
               IM Hjorvar Gretarsson - IM David Klein

Vrijdag 18 januari starten in Wijk aan Zee de tienkampers.

Chesscool gegevens

Jeugdschaakclub Chesscool
M: 06-51272968
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bank: 35109

Clublokatie

't Trionk
Van Oosten de Bruijnstraat 60
2014 VS  Haarlem