Chesscool

Artikelen bekeken hits
760310
Home Nieuws David Klein scoort zijn 3de GM-norm

woensdag20 september 2017

David Klein scoort zijn 3de GM-normHij heeft hem te pakken! 'Onze' Hakkabouter scoorde bij het BDO toernooi zijn derde grootmeesternorm. In Haarlem. Op zijn oude school. In het Biologielokaal. Ongelooflijk. Ook onze redactie beseft het nog niet goed. David heeft aan alle normen voldaan om Grootmeester te worden. Nu nog een rating van 2500 behalen en dan zal de hele wereld het voortaan hebben over GM David Klein

In de afgelopen week speelde David zijn enige echte zomertoernooi. Het BDO Chess toernooi in Haarlem, georganiseerd door de plaatselijke vereniging HWP Haarlem. Een van de sponsoren, het Stedelijk Gymnasium, stelde haar lokatie ter beschikking. Toevallig de oude school van David. In de Premier Group van het toernooi konden beloftevolle internationaal meesters een Grootmeesternorm behalen als ze 6 punten uit 9 partijen zouden behalen. Een heuse opgave, zeker in het enigszins krappe en veel te warme, tot speelzaal omgetoverde bio-lokaal.

Het gerucht gaat dat David zich in zijn mentale voorbereiding liet ondersteunen door niemand minder dan WGM Cathy van der Mije. De inhoudelijke voorbereiding kun je wel aan David zelf overlaten. Geen moment in het toernooi kwam David in gevaar. Sterker nog, zowel tegen GM l'Ami als tegen GM Sethuraman, verzuimde David een vol punt te pakken. David zat in het toernooi met volle focus en maakte een rustige en zelfverzekerde indruk. Met een krachtige overwinning in zijn laatste partij behaalde hij de 6 uit 9 en daarmee zijn norm. Zodra David de ratinggrens van 2500 passeert mag hij zich zijn leven lang Grootmeester noemen. David, gefeliciteerd, het is je meer dan gegund!! We zijn enorm trots op je.

Het BDO toernooi werd gewonnen door GM Erwin l'Ami met een zeer verdienstelijke score van 6,5 uit 9. David werd tweede met 6 uit 9 en GM Erik van den Doel werd derde met 5,5 punt. In de Challenger groep ging de overwinning naar IM Akshat Khamparia met 6 uit 9. Tweede bij de Challengers werd Jaap de Jager van HWP Haarlem die met 5,5 uit 9 helaas net een IM resultaat miste. In de Open A-groep ging de overwinning naar Pieter Hopman. In de B-groep gingen Shotaro de Niet en Henk van der Eng met een gedeelde winst naar huis.

Chesscooler Bart Feltman behaalde een hele mooie derde plaats in de B-groep met 6,5 punt en een TPR van 1949. Frederique Lacourt en Loek Veenendaal maakten een mooie score met 5 punten en een goede ratingprestatie. Edwyn Mesman revancheerde zich met 4,5 punt en een goede TPR van zijn slechte toernooi in Vlissingen. Tyro, Wolf en Esper deden weer onvergetelijke ervaring op.

Verder nieuws, uitslagen en rondeverslagen zijn terug te vinden op de toernooisite.

Chesscool gegevens

Jeugdschaakclub Chesscool
M: 06-51272968
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bank: 35109

Clublokatie

't Trionk
Van Oosten de Bruijnstraat 60
2014 VS  Haarlem