Chesscool

Artikelen bekeken hits
760321
Home Nieuws Frederique en Sterre kampioen

woensdag20 september 2017

Frederique en Sterre kampioen

Vandaag vond het officiele NHSB meisjeskampioenschap plaats. Het ging niet alleen om de titels (en de eer), nee, er werd ook strijd geleverd voor de felbegeerde NK-2014-tickets. Chesscool was sterk vertegenwoordigd met in totaal 6 schaaksters...  
Bij de D (geboren in 2002 en/of later) waren dat Iris Sortsritip, Victoria Verhagen en Stella Honkoop. Alledrie hebben ze prima gespeeld. Een topplek zat er echter niet in, daarvoor speelden Robin Duson en Rosa Leek toch echt wel te sterk. Terecht dat beiden naar het NK-D in Rijswijk mogen. Stella (geboren in 2006!!!) miste overigens maar op een haar na het brons. Wat zullen we nog veel over haar horen en lezen in de toekomst. Iris en Victoria behaalden verdienstelijke plekken in de middenmoot.
Bij de C herhaalde de geschiedenis zich eigenlijk. Daar waar Sterre Mestrom vorig jaar het C-kampioenschap in de schoot geworpen kreeg, gebeurde dat nu net zo. Het NK-ticket dat ze hierdoor in ontvangst nam heeft ze wel cachet meegegeven door bij de A-categorie als tweede te eindigen (net als vorig jaar). Overigens krijgt ze op het NK-C vanzelfsprekend gezelschap van het NHSB-icoon Cheryl Looijer. Zij kreeg enkele maanden geleden al een vrijplaats toebedeeld op basis van haar talrijke aantal titels. Frederique Lacourt pakte met sterk spel de titel in de A. Ze liet alleen tegen Sterre een halfje liggen. En dan nog debutant Lisa Mesman. Hoewel ze pas op latere leeftijd met schaken begonnen is, kon je dat niet merken. Ze is leergierig, gemotiveerd en heeft al openingen-kennis! Hierdoor speelde ze verrassend degelijk en maakte ze het vooral Sterre tot twee keer toe best lastig. Ook in de AB-categorie ontbraken enkele NHSB-iconen die we, en terecht, wel terug zullen zien op het NK: Maaike en Sandra Keetman, Halana Vlaming en Timardi Verhoef.
Tot slot de felicitaties voor Frederique en Sterre. Het was een mooie dag. 

Chesscool gegevens

Jeugdschaakclub Chesscool
M: 06-51272968
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bank: 35109

Clublokatie

't Trionk
Van Oosten de Bruijnstraat 60
2014 VS  Haarlem